Ring i dag på 60 17 90 20 
Oddershede akupunktur Kolding logo

Kan akupunktur hjælpe dig? Læs 7 facts og find ud af det nu

7 fantastiske facts om akupunktur

Der var engang, hvor læger og akupunktører så skævt til hinanden, og hvor akupunktur mest var noget for helsefreaks og økoflippere. Men det var dengang!

I dag er den kinesiske behandlingsform anerkendt af WHO. Mange læger og hospitaler tilbyder behandling, og mere end en fjerdedel af os danskere har prøvet akupunktur.

Måske er du selv en af de mange, der har oplevet, hvordan akupunktur lindrer smerter fx ved fødsel.

Men WHO fastslår, at behandlingen også kan booste immunforsvaret og regulere fysiologiske funktioner.

Her får du 7 fantastiske facts om, hvad akupunktur kan gøre for dig.

Dæmp smerten med akupunktur

Akupunktur bruges især til smertelindring. Behandlingen virker særligt godt for dig, der lider af kronisk hovedpine, migræne eller smerter i ryg, nakke eller skuldre.

Akupunkturen virker, fordi sansenerverne under huden og i musklerne bliver stimuleret. Det udløser smertestillende neurotransmittere og neurohormoner – blandt andet endorfiner, som hæmmer aktiviteten i de nervebaner, der videresender smertesignalerne til hjernen.

Stop nervøsitet – og få en gladere hverdag

Hvis du tit føler dig nervøs i hverdagen, kan akupunktur være løsningen. Selv én enkelt akupunkturbehandling af tyve minutters varighed har målbar effekt.

Undgå kronisk stress

Nye dyreforsøg viser, at akupunktur kan reducere kronisk stress. Effekten er målbar, fordi behandlingen nedsætter niveauet af proteinet neuropeptider – og et højt niveau af neuropeptider indikerer stress.

Modvirk depression med elektroakupunktur

Elektroakupunktur kan hjælpe dig, hvis du lider af depression.

Ved elektroakupunkturen bliver der sendt en svag elektrisk strøm gennem kroppen. Det lindrer depressionen lige så effektivt som antidepressive midler – uden bivirkningerne ved medicinen.

Nedsæt risikoen for diabetes

Forskerne mener, at akupunktur formentlig kan nedsætte risikoen for diabetes. Behandlingen virker ved at stabilisere produktionen af insulin og blodsukkerniveauet.

Det er særligt interessant, fordi diabetes desværre er en sygdom i kraftig vækst, både i Danmark og mange andre lande.

Få bedre chancer for at blive gravid

Ny forskning viser, at akupunktur kan forbedre en kvindes chance for at blive gravid med op til 65 procent.

Årsagen er ifølge The British Acupuncture Council, at akupunktur regulerer hormonproduktionen, afspænder musklerne og styrker blodgennemstrømningen til æggestokke og livmoder.

Desuden nedsætter akupunkturen virkningen af hormonforstyrrelsen PCOS, som er en tilstand, hvor der er mange blærer i æggestokkene. 5-10 procent af de danske kvinder lider af PCOS, der forhindrer mange i at blive gravide.

Styrk hukommelsen

Forskerne mener, at akupunktur måske kan forhindre eller mindske hukommelsessvækkelse hos ældre – og styrke hukommelsen hos yngre voksne.

Nysgerrig? Ring og få en snak med en akupunktør i Kolding
Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du overvejer at booke tid hos en akupunktør i Kolding.

Ring 60 17 90 20 eller send en mail til anette@oddershede-akupunktur.dk

Jeg glæder mig til at snakke med dig.

Kilder:

Dansk Sygeplejeråd
Womenandhealth.com

homeenvelopephone-handsettext-align-justify linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram