Ring i dag på 60 17 90 20 
Oddershede akupunktur Kolding logo

NADA-akupunktur mod angst og stress. Book en tid

NADA-akupunktur fjernede Tanjas angst

NADA akupunktur kan hjælpe dig, der kæmper mod angst, stress, depression, kronisk søvnløshed, misbrug eller PTSD.

Tanja er studerende og lider af angst og stress, især i eksamenstiden.

Hun er ikke alene – desværre. Faktisk kæmper 350 000 danskere ifølge Sundhedsstyrelsen med angst.

Det er selvfølgelig meget ubehageligt at lide af angst, stress, kronisk søvnløshed eller depression. Men problemerne kan også gøre det svært at præstere godt på job eller studie.

Tanja var skeptisk, men sprang ud i NADA

Den 28-årige studerende besluttede at prøve NADA akupunktur for at få det bedre i hverdagen og klare eksamen godt.

Hør hendes fortælling:

Første gang jeg gennemgik et NADA forløb, var i forbindelse med angst og psykisk uro.

Selvom jeg var skeptisk, mærkede jeg allerede en forskel efter få gange. Jeg oplevede en ro og havde en fornemmelse af, at jeg bedre kunne mærke og være i mine følelser.

Siden har jeg brugt NADA enten som enkelte behandlinger eller kortere forløb, når jeg har følt behov for det.

I perioder, hvor jeg mærker meget angst, i stressende eksamensperioder, eller når jeg bare mangler lidt jordforbindelse og trænger til at slappe af i hovedet ?

Jeg føler både en umiddelbar virkning, når jeg sidder med nålene, og en efterfølgende virkning i dagene efter.

NADA akupunktur er anerkendt i det danske sundhedsvæsen

Siden 1997 har behandlingen været anerkendt i det danske sundhedsvæsen.

I psykiatrien bruges akupunkturen ved angst, uro og depression.

På afvænningsklinikker bruges den skånsomme behandling til at dæmpe uro og abstinenser.

NADA bruges også til at hjælpe mennesker med PTSD efter vold, krig, katastrofer og andre traumer.

Behandlingen styrker også det fysiske helbred

Akupunkturen styrker nemlig led, muskler og knogler, ligesom behandlingen regulerer både blodtryk og puls.

Desuden giver NADA akupunktur både energi og immunforsvar et løft, så du nemmere kan holde dig fri af sygdomme.

Akupunkturen kan selvfølgelig suppleres med andre behandlinger, så du får netop det forløb, du har brug for.

Sådan foregår akupunkturen

Selve behandlingen foregår ved, at du får sat tynde sterile nåle i fem punkter i ørerne. Det gør ikke ondt. Du skal bare hvile dig i de tre kvarter, behandlingen tager.

Efter akupunkturen vil du måske føle en let summen ved øret. Du kan også føle dig træt under behandlingen, eller når du går fra klinikken.

Bare rolig – både træthed og summen går hurtigt over igen!

Begge symptomer viser, at din krop reagerer positivt på behandlingen, fordi NADA får kroppen til at udskille affaldsstoffer.

Efter behandlingen vil du føle en større ro i hele kroppen. Du vil nemmere kunne klare hverdagens udfordringer på job, studie eller derhjemme hos familien.

Vil du høre mere?

Kontakt mig og få en snak. Sammen finder vi præcis det behandlingsforløb, der hjælper dig bedst.

Facts om NADA akupunktur

– NADA er skånsom øre-akupunktur, der virker hurtigt mod angst og depression. En undersøgelse af psykiater Kenneth Carter viste, at 38 % af deltagerne i forsøget fik det bedre efter kun en måneds behandling.

– Behandlingen bruges også til at afhjælpe abstinenser og dæmpe angst ved misbrugsbehandling. Desuden har behandlingen en positiv effekt på højt blodtryk, ligesom akupunkturen styrker immunforsvar og energi.

– Ved behandling sætter akupunktøren tynde sterile nåle i ørerne. Behandlingen tager 45 minutter og har kun forbigående bivirkninger.

– NADA akupunktur kan sagtens suppleres med andre behandlingsformer for at maksimere effekten.

– Behandlingen har været anvendt i det danske sundhedsvæsen siden 1997.

– WHO anerkender, at akupunktur kan have en gavnlig effekt på en række sundhedsproblemer, herunder højt blodtryk, misbrug, depression og søvnløshed.

Nada Akupunktur Histore

NADA akupunkturens historie og teoretiske grundlag tager sit udspring midt i en tid med stor social og politisk forandring. I 1970’erne, som en del af en bredere bevægelse for patientindflydelse og empowerment, blev NADA akupunktur udviklet af Dr. Michael Smith ved Lincoln Hospital i South Bronx, New York. Denne periode var præget af en voksende bevidsthed om vigtigheden af patienters rettigheder og behovet for mere holistiske og tilgængelige behandlingsformer.

NADA-metoden, der står for National Acupuncture Detoxification Association, blev oprindeligt designet som en non-verbalt intervention for at støtte recovery for stofmisbrugere. Det unikke ved denne metode er dens fokus på fem specifikke akupunkturpunkter i øret, som sammen arbejder for at bringe balance og ro i kroppen og sindet. Dette system afspejler hele kroppen og sigter mod at fremme en følelse af velvære og støtte individets evne til at håndtere stress, angst og abstinenser.

Efterhånden som bevidstheden om og succesen med NADA akupunktur voksede, spredte metoden sig internationalt og nåede til Danmark, hvor den hurtigt blev anerkendt som en værdifuld ressource inden for sundhedssystemet. I Danmark har NADA ikke kun vundet fodfæste inden for behandling af stofmisbrug, men har også vist sig at være en effektiv støtte for personer, der kæmper med en bred vifte af psykiske og fysiske helbredsudfordringer, herunder stress, PTSD, og kroniske smerter.

Integrationen af NADA akupunktur i det danske sundhedssystem afspejler en bredere accept af alternative og supplerende behandlingsformer, der respekterer behovet for holistiske tilgange til sundhed og velvære. Denne udvikling understreger Danmarks engagement i at tilbyde fleksible og patientcentrerede sundhedsløsninger og markerer NADA akupunkturens rejse fra en innovativ behandlingsform i 1970’ernes New York til en integreret del af moderne sundhedspleje i Danmark.

Forskning om NADA Akupunktur

Videnskabelig forskning understøtter stadigt mere NADA akupunkturens effektivitet som en komplementær behandling for en række tilstande. Studier har eksempelvis vist, at NADA kan være en effektiv intervention til at reducere symptomer på angst, stress, og posttraumatisk stresslidelse (PTSD). Et specifikt studie undersøgte NADA akupunkturens indvirkning på patienter med akut stress og fandt en signifikant reduktion i stressniveauerne hos de deltagende patienter efter behandling.

Yderligere forskning har set på NADA akupunkturens rolle i behandlingen af abstinenssymptomer hos stofmisbrugere. Resultaterne tyder på, at NADA kan hjælpe med at mindske cravings og abstinenssymptomer, hvilket understøtter patientens recoveryproces. Denne forskning fremhæver NADA’s potentiale som en værdifuld ressource i misbrugsbehandling.

Endvidere har studier inden for psykiatrien vist, at NADA kan være et nyttigt supplement til traditionel behandling af depression, ved at forbedre patienternes generelle velbefindende og livskvalitet.

Disse eksempler på videnskabelige undersøgelser illustrerer det voksende evidensgrundlag for NADA akupunktur som en effektiv og sikker behandlingsmetode. Det er vigtigt, at sådanne studier fortsætter med at udforske og dokumentere de potentielle fordele ved NADA, for at integrere denne behandlingsform yderligere i sundhedsvæsenet til gavn for patienter verden over.

https://europepmc.org/article/MED/28621706
https://europepmc.org/article/MED/30935106

homeenvelopephone-handsettext-align-justify linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram