Ring i dag på 60 17 90 20 
Oddershede akupunktur Kolding logo

Ansigtslammelse – Bells Parese

Akupunktørens kommentarer til Bells Parese og Laila Gammelgaard’s forløb

Der er ingen tvivl om, at Laila har haft stor gavn af akupunkturen i forbindelse med Bells parese, som i Lailas tilfælde dækker en fuld halvsidig ansigtslammelse (facialisnerven). Da Laila første gang kom i klinikken var hun generet af asymmetri i ansigtet. Dette kom til udtryk ved:

  • et hængende øje – der forværres ved træthed,
  • en hængende mundvige – der resulterede i besvær med at holde på mundvandet,
  • en ’hævet’ kind – der gav hende følelsen af at have en stor klump siddende på kinden.
  • Krampelignende smerter på halsen ved bestemte bevægelser.

 

Flere af generne vil blive forværret af inaktivitet.

Ved en ansigtslammelse, hvor det i dette tilfælde var hele venstre side af ansigtet, der var lammet, vil det derfor komme til udtryk med disse symptomer.

Ved hjælp af akupunktur, el-stimulering, forskellige massagemetoder samt samtale omkring kost, afhjælpes generne ved ansigtslammelse bedst muligt.

Tidshorisonten er svær at bestemme, da det afhænger af hvor kraftig en lammelse der er/har været tale om, samt hvor længe siden lammelsen opstod.

Billederne af Lailas forløb har jeg selv taget. Jeg har prøvet at tage billederne under samme forhold. Dog vil der være små forskelligheder.

Læ mere om Bells Parese her : Netdoktor

Læs Lailas egen beretning om bells parese herunder:

Bells parese – Ansigtslammelse

Laila Gammelgaards beretning:

Første akupunktur behandling

Billede af ubehandlet bells pareseDet er ved at være 4 år siden jeg blev ramt af Bells Parese og 3 år siden jeg har gjort noget ved det, da jeg kørte total træt i læger og nåle hist og pist.

Jeg så tilfældig en dag en reklame på Facebook Kolding om denne pige Anette som er Akupunktør.

Jeg tænkte efter lidt overvejelse, at det kunne jeg godt trænge til. Havde længe været stiv i venstre side som om det var en maske jeg havde på og havde gener.

Når jeg bukkede hovedet for meget bagover, så strammede nerven føj det kan gøre ondt.

Jeg var til en behandling for nogle dage siden og kunne da pludselig huske nålene. Fik nogle i venstre fod og vidst en i højre og ellers en 4 stykker i ansigtet – 2 med strøm.

Det lyder voldsom og tænkte da også, hvornår det lugtede af brændt kød lå der ca en 20min, fik lidt hovedbunds massage og massage af halsen og kind AV AV .

Men havde en skøn følelse resten af dagen og kunne mærke ansigtet, var ligesom blødt op, men hold op hvor var jeg træt. Kan godt huske at det kan trætte meget, så noget må det gøre godt for kroppen. Skal afsted på mandag igen.

Anden behandling

Billlede af ansigt med bells parese efter 2. behandling med akupunkturSå har jeg været til min 2 behandling.

Kunne mærke mit øje var mere åben, da jeg kom hjem, havde en god fornemmelse i kroppen. Har heller ikke haft den form for krampe i musklen der går ned langs halsen, for det gør ondt, særlig når du bøjer hovedet bagover.

Er mere blød eller elastisk i min dårlig side, men det var jo også helt stiv før, men helt klart meget blødere i min kind.

Har min næste tid torsdag igen med alle nålene.

 

 

Tredie behandling

Billlede af ansigt med bells parese efter 3. behandling med akupunkturSå var jeg til min 3. behandling for bells parese torsdag og må nok erkende at det er lidt utrolig at den hævelse eller føles nærmere som en rund tyk klump, der er stiv som en pind næsten er væk og min kind ligeså blød som højre side.

Har næsten ingen forstrakt gene mere ned langs halsen mere og det holder endnu søndag.

Har stadig to behandlinger endnu, da jeg købte et 5 turs kort, så er meget spændt på hvor langt jeg kan komme videre, men allerede nu er det lidt uvirkeligt at jeg ikke har den hævelse i kinden og kinden er blød, så det hjælper i hvert fald mig med akupunktur.

 

 

 

Fjerde behandlingBilllede af ansigt med bells parese efter 4. behandling med akupunktur

Så var jeg til min 4. behandling i går med akupunktur.

Mit øje var meget rødsprængt i går. Føltes som om jeg havde sand i øjet og var lidt hævet omkring det. Så hun koncentrere sig om mit øje og øjenbryn for at løfte lidt og ingen strøm i dag.

Fik flere nåle i venstre fod og et par stykker i højre fod og resten i ansigt, men omkring øjet. Det giver en dejlig varme og afslapning med varme lamperne hun har tændt, når jeg er der. Mærkelig sveder som en gal, særlig hænderne.

Efter nålene kommer ud får jeg massage i venstre kind og nakke og lidt i hovedbunden. Kunne nu ikke mærke om mit øje blev mere åben og så heller ikke sådan ud, men dagen efter altså i dag er mit øje næsten ligeså åben som det andet og har tjekket flere gange.

Min venstre kind som altid var en del hævet på grund af væske er halveret ved min kind og det er jeg meget glad for.

Akupunktøren Anette gav mig også i går massage i nakken og ud mod skulderen,

Det gjorde av da jeg har myoser og de sidder godt, for jeg har i de 4 år jeg har haft Bells Parese gået lidt med hovedet på skrå, nok ubevidst for måske at skjule lammelsen.

Min gene af den nerve, ned langs halsen, som kunne give krampe lignende symptomer, når jeg fik hovedet bagover bøjet f.eks. når jeg vasker hår, har jeg ikke mærket til i flere uger.

homeenvelopephone-handsettext-align-justify linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram